Διεθνής Συνάντηση για την Απελευθέρωση Ζώων 2019 Ιταλία, Ρώμη, 26-28 Ιουλίου 2019

Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα στα ελληνικά

Μία ευκαιρία για να γνωριστούμε, να μοιραστούμε αναλύσεις και πρακτικές, και να συζητήσουμε εμπειρίες και στρατηγικές του αγώνα ενάντια στην καταπίεση των ζώων και στην καταστροφή των οικοτόπων τους. Ένας αγώνας που για εμάς αποτελεί μέρος του ευρύτερου αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, καταπίεσης, εξουσίας, για την ολική απελευθέρωση.

Με αυτή τη συγκέντρωση θέλουμε να συνδέσουμε άτομα και μικρές ομάδες ανθρώπων με κοινή σκεπτικό που αγωνίζονται για την απελευθέρωση των ζώων με τρόπο ριζικά διαφορετικό από αυτόν που έχουν υιοθετήσει σήμερα οι περισσότερες ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων. Ομάδες ακτιβιστών για τα ζώα χωρίς γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, είτε από πολιτική αδιαφορία, είτε ως αποτέλεσμα συνειδητών επιλογών, γίνονται όλο και πιο αποδεκτές από ανθρώπους φασιστικών, εθνικιστικών, σεξιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων.

Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται σε μέρος του κινήματος για τα δικαιώματα των ζώων μια ρεφορμιστική προσέγγιση που βασίζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στον καπιταλισμό της αγοράς και στο διάλογο με το Κράτος. Θα συζητήσουμε για αυτήν την κατάσταση στις χώρες μας και για το πώς να χτίσουμε ξανά ένα ριζοσπαστικό κίνημα.

Θα θέλαμε η συγκέντρωση, εκτός από φιλοσοφικές και θεωρητικές συζητήσεις, να επικεντρωθεί ειδικά στη στρατηγική και στις πρακτικές προτάσεις. Θέλουμε να είναι ένας τόπος όπου μπορούμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, να βρούμε έμπνευση και να δούμε τι λειτουργεί ή όχι στην περιοχή μας όσον αφορά τις προσπάθειές μας να υποκινήσουμε και πάλι έναν αγώνα απελευθέρωσης των ζώων που να είναι αναρχικός και διαθεματικός. Αυτή η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της Ευρωπαϊκής Συνάντησης για την Απελευθέρωση Ζώων που πραγματοποιήθηκε στο Μπιλμπάο από την 1η έως τις 3 Ιουνίου 2018 και τις προηγούμενες στο Μπρίστολ και τη Μασσαλία [1].

Ο αναρχικός αγώνας για την απελευθέρωση από οποιαδήποτε μορφή εξουσίας αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων. Πολλοί άνθρωποι που δεν αυτοκαθορίζονται ως αναρχικ@ αλλά εξακολουθούν να αντιτίθενται στην ιεραρχία και την εξημέρωση, θα θέλαμε να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο όπου μπορούμε να εργαστούμε συλλογικά για να χτίσουμε δεσμούς αλληλεγγύης και να αντισταθούμε στην καταστολή. Ο αγώνας απελευθέρωσης των ζώων είναι για μας ισχυρά συνδεδεμένος με άλλους αγώνες για απελευθέρωση (ενάντια στην πατριαρχία,την ομο-τρανσοφοβία, στο ρατσισμό, στον αποικισμό, στην περιβαλλοντική καταστροφή κλπ.) και χρειάζεται να αφουγκραστεί και να συνδεθεί με τους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από αυτές τις μορφές καταπίεσης και με τον αγώνα τους για τη δημιουργία ενός κινήματος που δεν αποκλείει συντροφ@ και δεν αναπαράγει τις κυρίαρχες ιεραρχίες. Άλλες σημαντικές πτυχές για τις οποίες θέλουμε να συζητήσουμε είναι η υποστήριξη της άμεσης δράσης και η υποστήριξη των κρατουμένων.

Θέλουμε αυτή η συγκέντρωση να είναι απολύτως αυτοοργανωμένη. Θα προτείνουμε κάποιες συζητήσεις, αλλά θέλουμε να αφήσουμε χώρο σε όλα τα άτομα να προτείνουν μια συζήτηση. Καλούμε συντροφ@ και άτομα με ακτιβιστική δράση που θα συμμετέχουν να μοιραστούν την εμπειρία τους από τους αγώνες για την απελευθέρωση των ζώων στην περιοχή τους ή τις πρακτικές τους δεξιότητες. Εάν θέλετε να προτείνετε μια παρουσίαση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για μια σύντομη περιγραφή της

animalgathering2019@riseup.net

[1] Bilbao 2018: https://animalliberationgathering.wordpress.com/

Bristol 2017: https://bristolliberationgathering.wordpress.com/

Marseille: ratattack@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *