Πάτρα – εμπρηστική επίθεση σε γουναράδικο και σε κατάστημα τοπικής αλυσίδας κρεοπωλείων

Αναδημοσίευση από https://athens.indymedia.org/post/1580030/

Ξημερώματα Παρασκευής 10/11 στα πλαίσια της διεθνούς εβδομάδας αντισπισιστικής δράσης,πραγματοποιήσαμε διπλή συντονισμένη εμπρηστική επίθεση σε γουναράδικο στο κέντρο της Πάτρας,καθώς και σε κατάστημα τοπικής αλυσίδας κρεοπολείων.Το γουναράδικο τυλίχθηκε στις φλόγες,ενώ στο κρεοπολείο λόγο τεχνικού λάθους η ζημιά περιορίστηκε στο σπάσιμο της τζαμαρίας.

Η αναρχική μας δράση στόχευε και θα στοχεύει στην ολική ρήξη με το υπάρχον κυριαρχικό οικοδόμημα,επομένως ο αγώνας κατά του σπισισμού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Ο ανθρωποκεντρισμός,ως βάση του σπισισμού,συγγενεύει άρρηκτα με τη λογική που κατατάσσει με μοιρολατρικό τρόπο τα όντα σε ανώτερα-κατώτερα,χρησιμοποιώντας ως εργαλείο ανάλυσης την τυχαιότητα του φύλου,του είδους,της εθνικότητας κ.α. Συνεπώς,είναι ειρωνική η φύση του ανθρωπισμού που από τη μια καθιστά θεμιτή τη βία στα ζώα ενώ από την άλλη ανήθικη κάθε βια προς άνθρωπο.

Οι άνθρωποι,στο βωμό της πολυτέλειας,του κύρους,του στυλ,δεν διστάζουν να θυσιάσουν ζώα ποικιλοτρόπως,αδιαφορώντας για την ύπαρξη δικής τους προσωπική ζωής αλλά και για το τι αισθάνονται.Έτσι δεν εκπλήσσει κανέναν το γεγονός πως για ένα χαλί,ρούχο ή για το θέαμα,στερνούν από τα ζώα την οικογένεια τους ακόμη και από τη γέννηση τους.

Ακόμα,στα πλαίσια της διάχυτης κοινωνικής υποκρισίας,όπου σύσσωμη η αστική ηθική κραυγάζει για τη βαρβαρότητα της βίας,αποτροπιάζοντας στη θέαση της,δείχνει επιλεκτική ευαισθησία παραβλέποντας κάθε ζωολογικό κήπο,κάθε γεύμα,κάθε αγοραπωλησία ζώου.Άρα όσο κι αν εθελοτυφλεί η κοινωνία,η βία υπάρχει παντού στον ανθρώπινο πολιτισμό,μέσα στο Κυριακάτικο τραπέζι,στους νόμους-θεσμούς-νόρμες,στις φυλακές,στις αποξηλώσεις δασών.

Κλείνοντας,όλα αυτά δε μας στεναχωρούν και ως εκ τούτου λαμβάνουμε θέση μάχης πνεύμα και σώμα,όχι από συνθήκη περιθωριοποίησης,όχι από μια απόλυτη πεσσιμηστική άρνηση,αλλά διότι αφουγκραζόμαστε τους εαυτούς μας.Έτσι,προτάσσουμε την καθημερινή σύγκρουση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε υλικό επίπεδο με κάθε τι εξουσιαστικό.Παρακινούμενοι απο τη συνείδηση μας,μη περιμένοντας κάποιο ιδιαίτερο εξεγερτικό γεγονός,αποφασίζουμε να δρούμε απειλητικά για την κυριαρχία με συνέπεια,διάρκεια και λύσσα.

ZΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ

ΥΓ.1: Αλληλεγγύη στον Ντίνο Γιατζόγλου,δύναμη σύντροφε.

ΥΓ.2: Οργή και λύσσα για τον Santiago.

ΥΓ.3: Κλείνουμε το μάτι στην πάντα μάχιμη Ελληνική Αστυνομία και δη στο παρεάκι του Α.Τ Ερμού…ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.

ΑΝΑΣΑ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *