Αν δεν πολεμήσεις για όλα αυτά που θες, θα πάρεις τα ελάχιστα που θα σου πετάνε…

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου οι ημέρες που διανύουμε είναι και πάλι κρίσιμες. Κρίσιμες για την υγεία του συντρόφου και φίλου του Γρηγορόπουλου, απεργού πείνας, Ν. Ρωμανού που διεκδικεί τις εκπαιδευτικές του άδειες. Κρίσιμες για τη υγεία του συντρόφου Μιχαηλίδη που χρησιμοποιεί το σώμα του για να σταθεί αλληλέγγυος στο σύντροφό του. Κρίσιμες για όσους άλλους πολιτικούς κρατούμενους ξεκινούν απεργία πείνας επιλέγοντας αυτό το μέσο αγώνα. Κρίσιμες για άλλη μια φορά για την κοινωνική τους “ομαλότητα”. Κρίσιμες για την ιστορία που αφήνουν πίσω τους η εξουσία και η καταστολή από τη μια, οι αγώνες από την άλλη, σε μία μάχη νεκρικής αδιαλλαξίας από αυτούς, αποφασιστικότητας, ζωντανής ευελιξίας, φαντασίας, καταστροφής και δημιουργίας από εμάς.

 
Οι σύντροφοι Ρωμανός, Μιχαηλίδης και όσοι έχουν επιλέξει την αποφασιστικότητα αντί για το φόβο, τελικά καταφέρνουν μέσα από τη φυλακή να δυναμώσουν εμάς που είμαστε έξω. Απέναντι σε κάθε βολικό δισταγμό μας ξεκαθαρίζουν ότι ο πόλεμος δεν τελειώνει ποτέ, η μάχη συνεχίζεται σε κάθε στιγμή και επιλογή. Μας δείχνουν πολύ απλά ότι όσο κι αν προσπαθεί η εξουσία να απομονώσει και να αποδυναμώσει τους ίδιους και τον ευρύτερο αγώνα, αυτοί επιλέγουν να ζουν ελεύθεροι αν και έγκλειστοι. Μας δείχνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αποτελεσματική φυλακή σκέψης και ότι κάθε στιγμή είναι στιγμή αγώνα χωρίς δικαιολογίες, τεχνητούς περιορισμούς και περιστροφές. Χωρίς αυταπάτες, συμβιβαστικά ημίμετρα, πολιτικαντισμούς, γραμμικές ψευδοπροτεραιότητες και λογικά τείχη.

 
Σε μια κοινωνία που έχει μπερδέψει την ελευθερία με την επιλογή μεταξύ συγκεκριμένων οδών, μας θυμίζουν ότι η ελευθερία είναι μονοπάτι που δημιουργούμε με τη δική μας δύναμη. Μας θυμίζουν ότι η ελευθερία δεν είναι κατάσταση. Είναι διαρκής επιλογή και μόνιμος αγώνας. Είναι η ανάγκη και η δύναμη κάθε έμβιου όντος μέσα κι έξω από κάθε κλουβί-φυλακή, ορατό και αόρατο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΡΩΜΑΝΟ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ, ΠΟΛΙΤΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ, ΧΑΝΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

horsefly_2
ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *